lutego 15, 2016

Mini Napoleonki z kaszy jaglanej, mleka sojowego z powidłami truskawkowo-jabłkowymi KROKUS.

Macie ochotę na szybki i smaczny deser? 
A w dodatku słodki, mimo że nie ma w nim prawie w ogóle cukru? 
Łapcie nasz przepis i lećcie do kuchni. Zajmie Wam to pół godziny :) 




1. Jedną szklankę kaszy jaglanej zalej 2,5 szklankami mleka sojowego waniliowego lub czekoladowego. I gotuj aż kasza będzie miękka (około 20 minut)



2. W międzyczasie formę wyłóż herbatnikami.


3. Do kaszy dodaj jeszcze szklankę mleka i zblenderuj na gładką masę. Dodawaj według własnego upodobania powidła KROKUS. Ja dałam truskawkowo - jabłkowe. Są mega pyszne! 


























4. Masę wyłóż na herbatniki i przykryj kolejną warstwą herbatników. 


5. Kiedy ostygnie, wstaw do lodówki na minimum 2 godziny. 



SMACZNEGO :)

{O Produktach Krokus, można poczytać tu : KLIK }

Firma KROKUS produkuje pięć rodzajów powideł przygotowanych z samych owoców bez żadnych innych dodatków, bez cukru.
Powidła to produkt o dużej gęstości odżywczej. Przygotowane z całych owoców, zawierają stosunkowo mało kalorii, a wiele cennych składników występujących w owocach – sole mineralne, potas, wapń, żelazo, kwasy organiczne, polifenole o właściwościach antyutleniających i przeciwzapalnych, błonnik i pektynę wspomagające trawienie i oczyszczające organizm, witaminy A, E z grupy B, K. Nie zaśmiecają organizmu, bo nie zawierają żadnych sztucznych dodatków. 
Po otwarciu należy je przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 2-3 dni. Ponieważ nie maja żadnych konserwantów i dodanego cukru szybko się psują.



Brak komentarzy:

Copyright © 2016 Mother and Son , Blogger